Foreningen Cancerramte Børn - FCB

Er en humanitær forening for børn med kræft, deres forældre, pårørende og andre interesserede.

 

Humanitært fokus

 

Foreningens primære arbejde består i at støtte kræftramte familier og arrangere aktiviteter for dem.

 

Et isoleret familieliv

 

Børn i kemobehandling skal beskyttes mod smitsomme sygdomme og infektioner, da de ofte har lavt immunforsvar. Derfor passes de som regel i hjemmet og må ikke gå i skole/daginstitution, hvilket kan være ensomt for hele familien.

 

Netværk & arrangementer

 

FCB afholder en lang række lukkede arrangementer og aktiviteter for cancerramte børn og deres familier såsom fester, middage, udflugter, weekendture, rejser, foredrag og netværksmøder. Herudover yder foreningen også psykolog- og socialrådgiverhjælp samt udlån af foreningens fire feriehuse.

 

Artikler og nyheder

Legat til børn og unge


Foreningen har nu mulighed for at uddele et mindre legat.

Læs nærmere her.

Favn-grupper for henholdsvis kræftsyge børn & unge og søskende.

 FAVN er et samarbejde mellem Børnecancerfonden og Foreningen Cancerramte Børn om psykosocial støtte til familier med cancerramte børn med psykologhjælp, børnegrupper og sorggrupper for voksne.

 

Læs mere her

 

Familiegrupper i FCB – tilbage til livet

Når et barn rammes af cancer påvirker det hele den nære familie. Når man er i behandlingsforløbet er der en række tilbud om hjælp og støtte til familien. Efter behandlingen er afsluttet, stopper tilbuddene om hjælp og støtte. Familierne står tit alene med de rigtig mange eventuelle senfølger og ændringer som sygdommen og behandlingerne kan medføre. Det er ikke kun det behandlede barn der kan få senfølger, men tit også forældre og søskende der kan have svært ved at få hverdagslivet til at fungere igen. Angst for ny sygdom, problemer med arbejdspladsen, søskendeproblematik, skoler, samliv og meget andet fylder meget. FCB får tit henvendelser fra fortvivlede medlemmer som efterspørger hjælp til at komme videre i det forandrede liv hvor problemerne kan vokse familien over hovedet. I FCB har vi længe haft det ønske at kunne hjælpe familierne bedre i tiden efter behandlingen er stoppet eller hvor barnet har været i længerevarende behandling. Vi starter derfor Familiegrupper op i hele landet. I første omgang starter vi i Aalborg og København og det er meningen at Århus og Odense følger efter i 2023/2024. Mødetidspunkter: I Købehavn er næste møde søndag den 26. september 2021 og i Aalborg er første møde søndag den 3. oktober 2021. Det er meningen, at man mødes i gruppen hver fjerde søndag. Tidspunktet bliver som udgangspunkt fra kl. 10:00 til 14:00. Det er hele familien som tænkes at deltage, det vil sige det behandlede barn, eventuelle søskende samt forældre. Der vil være et voksentema og et børnetema ved hvert møde. Forældre og børn vil være i hvert sit rum, dog vil der også være fælles aktiviteter såsom frokost, afslutning mv. Emnerne som møderne vil tage udgangspunkt i, er de emner som forældrene føler, er tyngende/problematiske som for eksempel angst for tilbagefald, tilbage til arbejdspladsen, tilbage til skolen, søskendeproblematik, hvorfor er jeg forandret, hvordan får vi vores samliv til at fungere igen, hvordan kommunikerer vi bedst med kommunerne/skolerne mv. Hver af de fire grupper ledes af en erfaren familieterapeut/psykoterapeut samt erfarne frivillige. Vi har indgået aftale med familieterapeut Rolan Nielsen, han vil fungere som landsdækkende projektleder og samtidig være gruppeleder for gruppen i Aalborg. Rolan har været psykoterapeut / familieterapeut i mange år og har blandt andet været ansat i kræftrådgivningen i Aalborg hvor han har etableret og drevet familiegrupper gennem de sidst 4 år. Gruppelederen i København bliver den erfarne familie- og psykoterapeut Line Bundgård, som nogle af jer kender fra børnegruppen under FAVN. Line har også kørt familiegrupper i mange år og har stor erfaring indenfor undervisning og terapi.

 

Billeder fra arrangementer

Billeder fra en del arrangementer er tilgængelige ved at vælge "Fotos" øverst på denne side, derefter år og det arrangement du vil se billeder fra.

 

 

 

 

ISOBRO

Foreningen er medlem af Brancheorganisation ISOBRO.
En sammenslutning af indsamlingsorganisationer, der arbejder for at fremme fælles interesser og sikre en sund og samfundsansvarlig udvikling af indsamlingssektoren.