Foreningen Cancerramte Børn - FCB

Er en humanitær forening for børn med kræft, deres forældre, pårørende og andre interesserede.

 

Humanitært fokus

 

Foreningens primære arbejde består i at støtte kræftramte familier og arrangere aktiviteter for dem.

 

Et isoleret familieliv

 

Børn i kemobehandling skal beskyttes mod smitsomme sygdomme og infektioner, da de ofte har lavt immunforsvar. Derfor passes de som regel i hjemmet og må ikke gå i skole/daginstitution, hvilket kan være ensomt for hele familien.

 

Netværk & arrangementer

 

FCB afholder en lang række lukkede arrangementer og aktiviteter for cancerramte børn og deres familier såsom fester, middage, udflugter, weekendture, rejser, foredrag og netværksmøder. Herudover yder foreningen også psykolog- og socialrådgiverhjælp samt udlån af foreningens fire feriehuse.

 

Artikler og nyheder

Legat til børn og unge


Foreningen har nu mulighed for at uddele et mindre legat.

Læs nærmere her.

Favn-grupper for henholdsvis kræftsyge børn & unge og søskende.

FAVN er et samarbejde mellem Børnecancerfonden og Foreningen Cancerramte Børn om psykosocial støtte til familier med cancerramte børn med psykologhjælp, børnegrupper og sorggrupper for voksne.

 

Læs mere her

 

Familiegrupper i FCB – tilbage til livet

Foreningen Cancerramte Børn tilbyder hjælp og rum for HELE familien med vores gruppe "Børnekræftfamilier -Tilbage til livet".

 

Vores tilbud er en særlig gruppe for familier med børn, der har eller har haft kræft. Gruppen har som formål at samle familien og give dem mulighed for at dele deres oplevelser og erfaringer med andre, der står i en lignende situation.

 

Vi har valgt at fokusere på hele familien, det vil sige det behandlede barn, mor, far og søskende, fordi kræft har en indvirkning på alle medlemmer af familien, og det er vigtigt at forstå, hvordan man bedst støtter og hjælper hinanden gennem de forskellige faser under og efter behandlingen.

 

Vi mødes regelmæssigt om forskellige temaer relateret til den situation børnekræftfamilier står i, og disse møder er en mulighed for, at familier kan dele deres erfaringer med hinanden. Typisk vil der være spisning samlet og derefter deles børn og voksne op, hvor et utrygt barn stadig har mulighed for at sikre sig at forældrene er i nærheden.

 

Vores gruppe er et trygt rum for familier at tale åbent om deres følelser og bekymringer uden at skulle forklare sig for nogen eller føle sig stigmatiseret. Vi skaber et fællesskab, hvor ønsket er, at alle føler sig hørt og forstået, og hvor alle kan finde den støtte, de har brug for.  Vores erfaring er, at vores børnekræftgruppe kan være en værdifuld ressource for familier, under og efter et kræftbehandlingsforløb.

 

Tilbuddet findes i dag i Aalborg, i Århus og i København – I er meget velkommen til at kontakte den lokale gruppeleder for mere information.

 

  • Aalborg: Rolan Rosenbeck Nielsen, rolannielsen@gmail.com, Tlf. 22172814
    • Næste møde 25.06.23 kl. 10-14 Kræftrådgivning, Steenstrupsvej 1, 9000 Aalborg
  • Århus: Lotte Christine Brogaard Kontakt@lottebrogaard.dk  Tlf. 40156516
    • Næste møde 11.06.23 kl. 10-14 Kræftrådgivningen Århus, Palle Juul-Jensens Boulevard 230, 8200 Århus
  • København: Line Bundgård-Poulsen mail: line@kriseogsorg.dk  Tlf. 2666 6288
    • Næste møde 25.06.23 kl. 10-14 Kræftrådgivningen København Nørre Allé 45, 2200 København  

Billeder fra arrangementer

Billeder fra en del arrangementer er tilgængelige ved at vælge "Fotos" øverst på denne side, derefter år og det arrangement du vil se billeder fra.

 

 

 

 

ISOBRO

Foreningen er medlem af Brancheorganisation ISOBRO.
En sammenslutning af indsamlingsorganisationer, der arbejder for at fremme fælles interesser og sikre en sund og samfundsansvarlig udvikling af indsamlingssektoren.